1970-talet

Från denna period kommer en explosion av artister som spelar popmusik. Det är artister som David Bowie, Kiss, Elton John med många flera.

Här händer att olika genrer inkluderas på ett väldigt trevlig sätt så att det utkristalliseras olika grenar på popträdet, skulle jag vilja säga.

Det kommer artister från rock and roll-, dansband- och vissångar-genren som poppar till låtar från resp. genre så den också blir mer lättillgänglig och hamnar på listor som gör att fler människor hör musiken som de kanske inte skulle lyssnat på då den genren inte var ”deras genre” från början.

Det gör att den mesta musiken vi hörde under 70-talet klassas som pop, och dessutom kommer en lite hårdare genre som får gå under namnet rock. Här vill jag nämna Deep Purple, Uriah Heep som exempel på det.

Jag hittade en smaklig länk för oss som gillar 70-tals musik där 70-talets bästa låtar (enligt källan) finns.

Har ni märkt hur mycket covers det kommer på låtar från detta årtionde? Det är kanske inte så konstigt med tanke på den enorma framgång som ett bra band kunde ha och just hur man hela tiden fick till sig popmusik. Att lära sig spela instrument var ganska tillgängligt även det och mycket ungdomar fanns som fötts efter att ekonomin bättrats efter andra världskriget.